איך מעצבים ומנסחים מודעה שתעביר נכון את המסר שלנו? סקירה מפורטת של ההדגשים החשובים.
מאת איריס סמליאן
כשמעצבים מודעה לוואטסאפ/ פייסבוק/ או כל מדיה דיגיטלית אחרת, בין אם ע"י מעצב מקצועי ובין אם עושים את זה לבד, חשוב לשמור על כמה כללים.
קיימים שני סוגים עיקריים של פלאיירים דיגיטלים: פלאייר תדמיתי – המוסר מידע אודות השירות/העסק, ופלאייר שהוא מודעה פרסומית. בפוסט הזה אני רוצה להתמקד במודעה.
בגדול, זהו סדר הדברים שצריכים להיות במודעה:
הצגת הבעייה (כותרת ראשית)
יש פתרון (כותרת משנית)
הצגת הפתרון
תועלות ספציפיות לפתרון הזה
קריאה לפעולה + פרטים ליצירת קשר.
כשאנחנו מעצבים מודעה, אנחנו רוצים "להוביל" את העין של הקורא במסלול מסוים, שבו הוא יראה את הדברים שחשוב לנו שיראה, ויבצע את הפעולה המתבקשת. חשוב שהמודעה תהיה קצרה ותמציתית ככל האפשר.
הכותרת הראשית: קודם כל אנחנו צריכים ללכוד את תשומת ליבו – אם הכותרת לא מסקרנת אותו, הוא פשוט לא יקרא את המודעה. כתבו כותרת שיש בה: עובדה/ שאלה/ אמירה סנסציונית/ בדיחה/ סיפור אישי/ עוררו רגשות הזדהות באמצעות הזכרת הבעייה שמתמודדים איתה.
הכותרת הראשית צריכה להיות הכי בולטת וגדולה בדף. הפונט כמעט בכל המקרים חייב להיות פונט כתב א' (דפוס) ולא כתב-יד. רצוי שהכותרת תופיע בצבע כהה על רקע בהיר ולא מקושקש.
כותרת משנית: אם בסעיף א', בכותרת הראשית שאלנו שאלה, הכותרת המשנית צריכה להיות התשובה. בעייה והפתרון שלה. הפתרון של הבעייה הוא מה שאתם מציעים.
תמונת אווירה: בחירת התמונה יכולה לנבוע מתוך אחת מבין שתי גישות אפשריות:
1. להזכיר את ה"כאב"/הבעייה ולגרום לקורא לרצות לפתור את זה.
או: 2. להראות לאדם את המצב האידיאלי שיוכל להגיע אליו, אם יצרוך מכם את השירות שאתם מציעים.
הצעה שלי: בחרו בגישה השנייה, למה לעורר רגשות שליליים? עדיף להתמקד בחיובי.
שימו לב! אסור להשתמש בכל תמונה שהורדנו מ"גוגל", חלק מהתמונות מוגנות בזכויות יוצרים. ההמלצה הכי טובה, היא להשתמש בתמונות מקוריות שצולמו עבורנו ע"י צלם מקצועי. ואם לא, אפשר לרכוש תמונה מתאימה מתוך מאגר מקצועי. מלבד אלה, ישנם אתרים באינטרנט שמהם מותר להוריד תמונות בחינם או בתשלום סמלי לשימוש חופשי, כמו https://www.freepik.com/ או https://pixabay.com/
* עוד כלל קטן לגבי תמונות: כל המוסיף, גורע! ככל שיהיו פחות תמונות, כן יהיה קל להתמקד יותר במסר.
תועלות: מה היתרונות של הפתרון שאתם מציעים? מומלץ להכניס "בולטים" (סעיפים המסומנים ב-V / כוכביות) 1. 2. 3. לא יותר מ-5 בולטים.
פרטים: כמה? איפה? מתי? איך?
תלוי במטרה של המודעה. כמובן שאם אתם מזמינים במודעה לאירוע, כנס, סדנה – צריך לרשום ולהבליט את הפרטים האלה. אפשר להכניס למסגרת את כל הפרטים בקצרה, ולהבליט את העיקריים שבהם.
קריאה לפעולה: לפי המטרה. אם המטרה שלכם זה שיתקשרו אליכם – מספר הטלפון שלכם צריך להיות כתוב בצורה גדולה ובולטת יותר מפרטים אחרים. עדיף לנסח כך: "ליצירת קשר ופרטים נוספים, התקשרו: ........... "
או "לקבלת המדריך בחינם, צרו קשר: ........"
או פשוט – "צרו קשר" והמספר, מאשר פלאפון: ................"
מומלץ להוסיף פסקה קטנה בסוף של "מי אני?" : כמה מילים עליכם ותמונת פרופיל מחוייכת, כאשר אתם מישירים מבט אל המצלמה. כך אנשים ירגישו הזדהות ואהדה וירגישו יותר בנוח לפנות אליכם.
הטקסט פה צריך להיות באותיות יותר קטנות ולא מובלט.
במקרים מסויימים, אפשר להוסיף 2-3 ציטוטים של "מה אמרו עליי" לקוחות מרוצים, דוגמאות מתוך 3 מקרים שונים שטיפלתם בהם בהצלחה. 3 פסקאות קצרות. (כ-5 שורות כ"א). לא לשכוח להתחיל ולסיים בגרשיים, ולהפריד את הציטוטים זה מזה. רצוי להוסיף תמונה של המצוטט.
טיפים נוספים לגבי העיצוב:
פונטים וצבעים:
הצבעים והפונטים יתנו את המראה והאווירה ויצרו את ההרגשה המתאימה לתחום.
· אם יש לכם לוגו, חשוב שהלוגו יופיע בחלק העליון או התחתון של המודעה, הצבעוניות והצורניות של כל העיצוב יגזרו ממנו.
· אם המודעה היא בנושא מוצר/שירות לילדים, סוג האות צריך להיות רך ומעוגל, האותיות צריכות להיות ללא "שפיצים" וזוויות חדות. כנ"ל לגבי טיפול פיזי/נפשי. הפונט "רוביק" לדוגמא, שבו כתובות מילים אלה, הוא פונט רך יחסית, לא מקושט, ( "נקי" בשפה המקצועית) נוח ונעים לקריאה ועשוי להתאים עבור תחומים רבים.
· לא להשתמש בכתב-יד בטקסט הרציף! זה מפריע לקריאות ונראה לא מקצועי.
· יש להתאים את הצבעוניות לתחום ולקהל היעד. אם המודעה היא בתחום הקוסמטיקה והיופי, יתאימו צבעים כמו ורוד, סגול, לבן, שחור וזהב. אם המודעה היא בתחום רוחני יתאימו הצבעים סגול-לילך, תכלת וצבעי פסטל נוספים. אם המודעה היא בתחום הנחשב "גברי" יתאימו כחול, שחור, ירוק, לבן, זהב....ואם אתם עוסקים בטיפול הוליסטי, תחום בריאותי ו/או טבעי, לרוב יתאימו ירוקים טבעיים.
· אל תשתמשו ביותר מ-3 סוגי אות שונים, ורצוי לצמצם אפילו לאחד או שניים: פונט אחד לכותרות, פונט שני לטקסט הרציף ופונט שלישי רק במקרים מיוחדים שישנו סלוגן או הערה אישית לקורא. רק במקרה הזה מומלץ להשתמש בכתב-יד.
· השתדלו להשתמש בכמה שפחות צבעים. שניים-שלושה צבעים יספיקו. אפשר להשתמש בכמה טונים שונים של אותו הגוון לצרכים שונים כדי ליצור הרמוניה בעיצוב.
· לעולם אל תכתבו טקסט בצבע בהיר על רקע בהיר או טקסט כהה על רקע כהה.
עד כאן הטיפים להפעם,
ואשמח לשמוע מכם - האם המידע עזר לכם?
ואם יש לכם שאלות, מוזמנים לכתוב לי במייל/בוואטסאפ, ואשמח לענות.