top of page

עיצוב לוגו / מאת איריס סמליאן

*המאמר נכתב בלשון נקבה אך פונה אל נשים וגברים כאחד.

תארי לך שהייתה קיימת מלה אחת בלבד שמתארת את כל המילים בשפה העברית כולה...כמה עוצמה ודיוק היו צריכים להיות במלה אחת קטנה, נכון?

 

ככה בדיוק זה עם עיצוב לוגו. לוגו אחד, שם עם אותיות שמסוגננות בצורה מסוימת, עם או בלי איור (אייקון/סמל) שמלווה אותן, הוא העלית של אומנות העיצוב הגרפי והתקשורת החזותית.

 

למה? מפני שאותו לוגו קטן עם השם של העסק, אמור להעביר בצורה, צבע ותחושה את כל המהות של העסק, את הבידול שלו מהמתחרים ואת המסר הפסיכולוגי הסמוי שלו לקונים.

קחי לדוגמא כמה לוגואים גאוניים שאהבתי:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אפשר להסתכל עליהם רבות ולראות עוד ועוד משמעויות...

כשמעצבים לוגו, לכל החלטה עיצובית יש משמעות מהותית.

 

לדוגמא: סוג הפונט - האם זה יהיה פונט "א" או כתב-יד? האם הוא יהיה סריפי (מקושט ומסולסל) וכמה? או "נקי"? האם הזוויות של האותיות יהיו ישרות וחדות, או מעוגלות ורכות בקצה? מה תהיה מידת ה"תנועתיות" של הפונט? אולי הוא צריך להיות נטוי, ולשדר דינמיקה ותזוזה קדימה? וישנם כמובן עוד פרמטרים שיש להם משמעות גדולה כמו: צבע האות, הרווח בין האותיות.

יחד עם כל ההחלטות העיצוביות הבסיסיות, יש עוד כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.  רזולוציה (איכות/צפיפות הפיקסלים) - הלוגו צריך להיות בנוי בצורה וקטורית, כך שהוא יראה טוב באותה מידה אם הוא יהיה על מסך סלולרי קטנטן וגם פרוש על כל מגדלי עזריאלי. הוא צריך להראות טוב על כל רקע - גם כהה וגם בהיר. עלויות הדפסה - הלוגו צריך להראות טוב גם בצבע אחד, כדי להדפיס אותו למשל על מעטפות או עטים בכמות גדולה.

 

כשאני מעצבת לוגו,

אני קודם כל מנהלת שיחת עומק עם בעל העסק, כדי להבין ממנו/ממנה כל מה שאפשר על מהות העסק. כמה זמן הוא קיים? מי הם הלקוחות שלו? היכן הוא פוגש אותם בפרסום? מה החזון שלו? מה הבידול שלו מעסקים דומים?

לפעמים השאלות שלי עוזרות לבעל/בעלת העסק לדייק את עצמם. לפעמים אני מחברת אותם עם יועצים מקצועיים שיעזרו להם לעשות זאת.

 

אני רוצה להביא כאן דוגמא לתהליך עיצוב לוגו שעשיתי עם מעצבת תכשיטים מוכשרת במיוחד....

 

לאה סימוני היא מעצבת ויוצרת של הרבה יותר מרק תכשיטים.

היא היתה מורה לאומנויות במשך 35 שנה. ביקרתי בביתה שניראה כמו מוזיאון קטן...(בחגים היא פותחת את ביתה למבקרים, ואני ממליצה מאוד!). אחת השיטות שבהן לאה עובדת, היא התכת זכוכיות בחום גבוה, מהן היא יוצרת יצירות מרהיבות חדשות, כחרוזים וגם כבקבוקים ששוטחו והפכו לשלט, לחנוכיה ועוד... .

 

בתחילת התהליך, דיברנו על מקור העסק ועל מה יהיה שמו החדש. סיפורה האישי של לאה, מכיל הסטוריה מרגשת שתגולם בתוך שם העסק. ללאה היתה בעבר אחות אהובה שעבדה איתה בשותפות יצירתית. שמה של אחותה התחיל באות s, שזוהי גם האות הראשונה בשם משפחתה - סימוני. כך החלטנו שהסמל יהיה אות זו, ושימרנו את המשמעות הסנטימנטלית שיש לאות עבור לאה, מבלי לפגוע במסר.

 

את ה"יותר" הוספנו כדי לתאר עולם שלם של יצירה.

בתהליך העבודה, החלטתי ליצור את האות S כאילו שהיא עשויה מהזכוכיות שלאה מתיכה בחום גבוה...

הינה לדוגמא כמה מהסקיצות הראשונות....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ללאה זה נראה קצת כמו נחש ולכן שיפרתי:

 

 

 

 

 

 

 

בשלב השני, לאחר שלאה בחרה את הדוגמא של הסמל, שילבנו טקסט בוריאציות שונות:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לבסוף, לאה החליטה שהיא לא מעוניינת בדוגמת הs הפנימית ופחות בצבעים הקרים.

וזה היה השלב הבא:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

והתוצאה הסופית!

הלוגו משמש את לאה בפייסבוק, באתר, בחנות הדיגיטלית, בכרטיס ביקור, בפלאיירים, במדבקות על המוצרים ועוד...